OVER ONS

HET VERHAAL ACHTER BOURJOIS

Bienvenue backstage! Meer weten? Lees verder voor het unieke VERHAAL  van de theatrale oorsprong van ons merk en kom te weten wat onze WAARDEN zijn sinds 1863. Ontdek hoe we hebben geholpen om LES FEMMES sterker te maken en lees meer INTERESSANTE WEETJES over Bourjois en onze producten. 

HET VERHAAL ACHTER BOURJOIS

ONS VERHAAL

HET BEGON ALLEMAAL IN 1863
1863
HET BEGON ALLEMAAL IN 1863

De eerste creaties waren wasachtige make-upstokjes in vele kleuren, met grappige namen als Jealous, of Lovesick. Ze werden speciaal voor het theater gemaakt door Joseph-Albert Ponsin, een grote schoonheidsspecialist.

DE LITTLE ROUND POT BLUSHER
1863
DE LITTLE ROUND POT BLUSHER

Datzelfde jaar ontwikkelde Bourjois een specifiek bakproces: een precieze hoeveelheid poeder en water werd samengevoegd, voorzichtig gemengd, in ronde vormen gegoten en in de oven gezet om te bakken.
Zo werd de eerste pastel gecreëerd die het symbool van BOURJOIS zou worden.

VAN HET THEATER NAAR HET GROTE PUBLIEK
1879
VAN HET THEATER NAAR HET GROTE PUBLIEK

In 1879 breidde het cosmetische palet van Bourjois snel uit; de verfijning en verscheidenheid van de samenstelling brachten succes dat zich uitstrekte buiten de kring van acteurs en actrices.

BOURJOIS DE PARFUMEUR, SCHEPPER VAN "MON PARFUM" IN 1924, "SOIR DE PARIS" IN 1928
1924 - 1928
BOURJOIS DE PARFUMEUR, SCHEPPER VAN "MON PARFUM" IN 1924, "SOIR DE PARIS" IN 1928

De bloemige en kruidige ambergeur van "Soir de Paris", ontworpen door Ernest Beaux, werd verkocht in een nachtblauwe fles, die erg gewild is bij verzamelaars. In de Verenigde Staten werd de naam "Soir de Paris" veranderd naar "Evening in Paris" en het parfum was zeer succesvol

VANAF 1950
1950
VANAF 1950

Het merk richtte zich op make-up en verfijnde haar producten verder. Ze trokken een jong cliënteel aan dat helemaal mee was met de innovaties: Jolicils’ oogschaduw, betrouwbare rode, waterdichte mascara ...

VANDAAG
VANDAAG
VANDAAG

Bourjois is aanwezig in ongeveer 78 landen en in meer dan 25 000 verkooppunten. Het merk blijft vrouwen op een speelse en chique, Parijse manier begeleiden met slimme make-upproducten.

BOURJOIS ET LES FEMMES

VAN BABETTE TOT DE MODERNE PARISIENNE
VAN BABETTE TOT DE MODERNE PARISIENNE

In 1924 maakt Bourjois ophef wanneer een denkbeeldige muze wordt bedacht: Babette. Deze aantrekkelijke, mooie, onafhankelijke Parisienne ademt levensvreugde en humor. Door middel van haar geïllustreerde avonturen, begeleidt ze vrouwen in de kunst van het mooi zijn. Geïnspireerd door deze avonturen, vinden de Parijse vrouwen hun schoonheid elke dag opnieuw uit en laten ze zich niets opleggen. Bourjois is het merk van Parisiennes en van iedereen voor wie schoonheid rijmt op vrijheid, en doorspekt is met plezier.

DE STEUN VAN BOURJOIS VOOR DE VROUWENEMANCIPATIE

Tijdens de roerige jaren twintig, toen vrouwen opkwamen voor hun onafhankelijkheid, steunde Bourjois deze vrouwen en gaf hen een nieuwe manier om make-up aan te brengen: niet alleen voor persoonlijk plezier, maar ook om hun persoonlijkheid kracht bij te zetten.

In 1936 riep Bourjois in een van haar campagnes op om het vrouwenstemrecht in te voeren, terwijl het idee in het Franse parlement nog werd besproken.

DE STEUN VAN BOURJOIS VOOR DE VROUWENEMANCIPATIE

WIST JE DAT?